happy people make happy results
 
contact: 06-43538295 


 

 Wat ik doe

Happy Human Resources helpt (op interim- of projectbasis) bedrijven die zelf geen expertise of (tijdelijk) te weinig capaciteit hebben met diverse HR vraagstukken.

Met een frisse blik fungeer ik graag als sparring partner en ga ik zij aan zij met mijn opdrachtgevers op zoek naar creatieve oplossingen voor diverse, uiteenlopende HR uitdagingen en zetten we de geplande strategie in gang. 

De klantbehoefte staat hierbij altijd centraal. Ik heb geen standaard aanpak en luister liever welke behoefte aan ondersteuning nodig is.

Mijn interesse en expertise bevindt zich in het domein van:

 • Werkgeluk (gecertificeerd Werkgelukdeskundige)
 • Werving & selectie
 • Pre- en onboarding
 • Opleiding, training & ontwikkeling
 • Betrokkenheid, verbinden & communicatie
 • Beloning & erkenning
 • Prestatie, feedback en evaluatie
 • Vitaliteit, verzuim & mobiliteit
 • Veranderen & reorganiseren
 • Pensionering, ontslag (nemen)  

Ik ben een fan van Agile (wendbaar) HR en zal bij de uitvoering van mijn opdracht en/of taak de principes van het Agile HR Manifesto proberen na te streven. 

Waarom Happy Human Resources? 

Samen bouwen aan een happy human resources afdeling en/of gelukkige medewerkers is mijn missie! Vrolijkheid en plezier op de werkvloer.

Een duurzaam en mensgericht human resources beleid met een goede Employee Experience zorgt voor meer motivatie, meer betrokkenheid en meer enthousiasme op de werkvloer. Bovendien zorgen gelukkige medewerkers voor een hogere omzet, hogere klanttevredenheid, hogere effectiviteit en productiviteit, minder personeelsverloop, lager verzuim meer innovatie en creatie. Welke organisatie wil dat nu niet? En met enkele quick wins boek je al snel resultaat.

De primaire rol van HR bij het bevorderen van de employee experience:

 • Begint met regelmatig luisteren naar medewerkers. 
 • Helpt ondernemers, leiders en managers bij het vervullen van hun functie. Zij spelen een cruciale rol in hoe medewerkers hun werk beleven.
 • Creëert een omgeving waarin medewerkers elkaar helpen en ondersteunen.
 • Laat medewerkers zien welke rol zij spelen in het geheel. Hoe hun werk bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie (purpose ontwikkelaar).
 • Geef medewerkers feedback en erkenning. Zorg ervoor dat zij zich kunnen ontwikkelen.
 • Biedt medewerkers de mogelijkheid om mee te beslissen, geef hen vertrouwen en autonomie.

Met het creëren van een gezonde werkomgeving en het vergroten van het werkgeluk van medewerkers help ik organisaties haar concurrentiekracht op de huidige, dynamische arbeidsmarkt te versterken en duurzaam te bouwen aan een sterk werkgeversmerk.

 

Over mij

Ik (Frédérique van de Wouw-Mannaerts) ben al meer dan 20 jaar een breed georiënteerde human resources professional en de drijvende kracht achter Happy Human Resources. Na de Hogere Hotelschool ben ik via de financiële dienstverlening in het HR vak gerold.

Ik kan mezelf omschrijven als een enthousiaste, daadkrachtige en authentieke persoonlijkheid. Eerlijk en transparant. Communicatief sterk. Anderen enthousiasmeren, inspireren en motiveren daar krijg ik energie van! Mijn hart ligt bij het ontwikkelen van mensen én organisaties. Doen wat nodig is om medewerkers succesvol te laten functioneren. Mensen met elkaar verbinden en beter (met elkaar) laten werken is de sleutel tot innovatie en creatie. Daarnaast ontwikkel ik zelf ook graag nieuwe ideeën.

Ik ben sociaal en klantgericht, heb door mijn hospitality achtergrond oog voor de behoeftes van individuen en groepen en sta bekend om mijn pragmatische oplossingen en organisatievermogen. Als fervent kennisdeler beweeg ik me snel en gemakkelijk in netwerken. Met diverse aanvullende studies en het lezen van vakliteratuur blijf ik mezelf constant ontwikkelen. Zo heb ik onlangs de opleiding tot gecertificeerd Werkgelukdeskundige afgerond (Chief Happiness Officer), geef ik workshops over dit onderwerp en richt ik me op de nieuwe rollen van de HR-professional binnen de sterk, veranderende werkomgeving.


 

Download hier mijn C.V.
C.V. Frédérique van de Wouw 1-12-2017.pdf (270KB)
Download hier mijn C.V.
C.V. Frédérique van de Wouw 1-12-2017.pdf (270KB)

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden wat Happy Human Resources voor jouw onderneming kan betekenen? Heb je vragen? Of wil je een afspraak in plannen? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier. Rechtstreeks bellen of mailen kan natuurlijk ook! 

Gemullehoekenweg 66

5062CE  OISTERWIJK

T |  06 - 43 53 82 95

E | info@happyhumanresources.nl

linkedin.com/in/frédérique-van-de-wouw